English  Nederlands 

Hearing Health Science

Hearing Health Science (HHS) is een neurowetenschappelijk bedrijf voor het openbaar belang uitsluitend gericht op gehoorbehoud. Wij zijn een translationeel biomedische technologie spin-off van de University of Michigan Medical School opgericht door Josef M. Miller, Ph.D. en Barry Seifer FRSA.

Missie & Visie
Onze missie is om Dr. Miller’s ontdekkingen op de wereldmarkt te brengen. Onze visie is om voor iedereen het probleem van gehoorverlies op te lossen.

Geschiedenis
Ons bedrijf bouwt voort op een fundament van drie decennia fundamenteel en translationeel auditief neurowetenschappelijk onderzoek dat is gestart in 1985. Tien jaar fundamentele wetenschap leidde tot ontdekkingen over door vrije radicalen-geïnduceerde binnenoor pathologieën die het fundamentele wetenschappelijke concept van verworven gehoorverlies veranderde van biomechanisch naar biochemisch. Weer tien jaar onderzoek leidde tot de ontdekking van een micronutriënten formule die de oorzaak van de biochemische stoornis elimineert. Na nog een decennium van translationeel onderzoek en productontwikkeling is het bedrijf nu bezig om de oplossing op de wereldmarkt te brengen, naast voortdurende preklinische, klinische en epidemiologische onderzoeken. Meer informatie over het onderzoek dat leidde tot de ontdekking van Soundbites ACEMg.Bezoek de site van Hearing Health Sciene voor de wetenschappelijke onderzoeken.


Mensen achter Soundbites
Dr. Josef M. (Joe) Miller
(1937-2017)
Oprichter, Wetenschappelijk Hoofd, was één van ’s werelds meest toonaangevende binnenoor neurowetenschappers. Hij was emeritus hoogleraar aan de Universiteit van Michigan; Directeur van de Tissue Engineering Laboratory in het Kresge Hearing Research Instituut, University of Michigan Medical School; Professor aan het Karolinska Institutet, Stockholm, Zweden. Meer informatie over het onderzoek dat leidde tot de ontdekking van Soundbites ACEMg.

Barry Seifer
Oprichter & CEO; een business architect, uitvoerend bestuurder en ondernemer in de VS en Europa, en een ‘Fellow’ van de Royal Society of Arts, Londen.

Paul Aalberts
Verbindingsfunctionaris

Taco van der Feltz
Taco is arts, voormalig Procter & Gamble Pharmaceutical global brand manager en voormalig Russell Reynolds Associates Managing Director en Partner

Fatih Kahyaoglu
Fatih is voormalig Chief Commercial Officer van ID&T en heeft gewerkt met Red Bull, Diageo en British American Tobacco

Marieke Hendriksen-van Dongen
Medische marketing specialist, het meest recent met Merck, na functies bij Schering-Plough, Pfizer, Abbott en Omron Healthcare